Фондю
Фондю - це апетитне швейцарське блюдо, яке зараз смакують в кожному куточку світу. Готують його з допомогою однойменного вироби - фондюшниці або какелон. Оригінальне і стильне, воно допоможе ефектно прийняти гостей, зробити романтичну вечерю другий ополоник, повеселити друзів. Як виглядає фондюшниця? Які бувають віді цього виробу? Які страви можна приготувати з її допомогою?
Щоб зрозуміти всю суть цього романтичного і незвичайного вироби, потрібно зануритися в його історію. Подейкують, що його придумали пастухи в Швейцарії, Альпах, які пасли овець. Одного разу, коли їжа початку черствіти, один з них вирішив її оживити, взяв казанок, і розплавив в ньому сир з вином. Сидячи навколо багаття, вони насолоджувалися смачними стравами на природі. Зараз різноманітність можливих рецептів куди ширше:
- Кілька видів сирів, розплавлених з вином.
- Розплавлений шоколад, в який Макао фрукти.
- М'ясо, яке готується на бульонной основі.
- Риба або морепродукти, які киплять в рослинному маслі.
На вигляд фондюшниці - це компактний корпус з підігрівом в нижній частині, який розміщується на підставку. До нього може додаватися обертовий диск карусельного типу, завдяки чому кожен гість легко дотягнеться до потрібного соусу. Соусниці кріпляться до отворів в каруселі. Виготовляється ця частина з дерева, пластика, металу.
У самій гущавині і будуть відбуватися приготування. У неї поміщається шоколад, сир, бульйон або масло, які киплять або плавляться під високими температурами. Також в комплект входять спеціальні виделки, на які нанизуються продукти. Смороду маку в вміст, в результаті чого виходить смачний десерт або перекус.
Готування максимально просте: поки в котлі плавитися продукт, кипить масло або бульйон, можна веселитися і спілкуватися з друзями. Тільки вміст розплавиться або закипить, кожен бере свою вилку, нанизується на неї їжу (це може бути м'ясо, булочка, фрукти, на що тільки вистачить фантазії), а потім вмочує її в чашу. Також поруч можна поставити соусниці, щоб завершити смак ароматними приправами.
- 2 408 ₴Немає в наявності+380 (97) 488-52-26АдміністраторSKB-3248