Силіконові пензлики
Кулінарний пензлик використовують для змащування олією деко, сковорідок і каструль, а також для нанесення соусів (жовтка) на страви перед запіканням.
Кулінарний пензлик для змащування не лише з легкістю впорається зі своїм основним завдання, але й залишить ваші руки чистими і вбереже їх від опіків.
Традиційний виріб складається з робочої частини (щетини) і ручки. У довгій ручці потреби немає, головним критерієм для вибору буде зручність.
Особливу увагу варто приділити щетині. Вона може бути пласкою (суттєво скоротить розхід рідини) і круглою (інтенсивніше та швидше впорається з завданням).
Виготовляють їх з різноманітних матеріалів. Зауважте, що пензлики з натуральної щетини і штучним ворсом значно уступають силіконовим моделям. Адже цей матеріал просто ідеальний. Крім того, що пензлик силіконовий кулінарний вбереже від пошкоджень ваш антипригарний посуд, він безпечний і гігієнічний. Силікон не впитує рідини і їх запаху, чудово відмивається, не склеюється, стійкий до високих температур. Завдяки своїй гнучкості, пензлик кухонний силіконовий не руйнувати повітряності дріжджового тіста при змащуванні його жовтком. Його ворс рухомий і на пирозі не з'єднання бути непотрібні смужки.
Робоча частина може зніматись для легшої експлуатації. Адже так її зручніше мити, можна замочувати, прокип'ятити. У випадку несправності чи пошкодження, її можна замінити на нову.
Кухонний пензлик для олії існує також в модернізованих варіантах. Є пензлики-піпетки, набори з контейнером, дозатором та двосторонні (з однієї сторони пензлик, а з іншої лопатка). Ці моделі спрощують роботу та зберігання. Альо не такі прості у догляді.