Консервні ножі
У сучасному побуті складно собі уявити відсутність спеціальних інструментів для зручності при приготуванні їжі. Одним з таких є консервний ніж. Це пристрій виручає в тих випадках, коли необхідно перекусити, але готувати їжу немає часу. Тоді доводитися відкривати консерви, альо за допомогою підручних засобів це неможливо зробити.
У двадцятому столітті консервні ножі вперше отримали вигляд, який нам багатьом відомий вже зараз. З тих пір конструкція практично не змінилася. Вона складається з дерев'яна трав'яного або пластикового тримача, а також металевого елемента, який виконує функцію різання.
Є конструкції з гострими зубчиками на кінці. Це робить їх універсальними пристроями для відкривання банок практично будь-якого призначення.
Сучасні пристрої - багатофункціональні пристрої, які виручають будь-яку господарку на кухні. Класична відкривачка істотно відрізняється від подібного пристосування для нарізки продуктів. Вона має іншу форму і розміри.
На сучасному ринку можна знайте різні типи ножів для відкривання консервних банок, тому кожна господиня підбере варіант спеціально для себе. Виділяють кілька основних типів пристроїв, кожен з яких відрізняється по конструкції і особливостям роботи. Залежно від цього підбирається найбільш підходящий варіант.